رنگ پارچه | انواع رنگ پارچه و کاربرد آن | بهترین رنگ برای پارچه
06 آذر 1399
اخبار و مقالات
رنگ پارچه | انواع رنگ پارچه و کاربرد آن | بهترین رنگ برای پارچه
06 آذر 1399
اخبار و مقالات
رنگ پارچه جز رنگهای صنعتی هستند و از لحاظ ویژگی و کیفیت شباهت زیادی با هم دارند. رنگ پارچه بسیار مهم است؛ گذشته از اینکه ظاهر پارچه ها را از هم جدا میکند، اولین موردی است که باعث جذب شما و انتخاب پارچه میشود.
دسته بندی این رنگ ها به جنس پارچه و نوع کاربرد آنان بستگی دارد. رنگ کردن پارچه کار مشکلی است و از دشواری های خاص خودش را دارد. پیگمنت این محصول بخاطر وجود چسب امولسیون روی پارچه میچسبد. همه تولید کنندگان رنگ پارچه لباس در تلاش اند که با ترکیب های شیمیایی بتوانند پیگمنت محصول را بیشتر و محکم تر روی پارچه نگه دارند. به همین خاطر نوع رنگ های پارچه ایی زیاد میباشد و تفاوت آن ها ماندگاری و دوام رنگ روی پارچه است.
در گذشته انسان ها برای رنگ کردن لباس هایشان از خاک های رنگی و چکیده گیاهان و میوه ها استفاده میکردند. شیمی دان انگلیسی به نام ویلیام هنری پرکین در سن 18 سالگی با ترکیب با ترکیب کینین (داروی ضد مالاریا) و الکل تنوانست اولین رنگ پارچه ای را به نام رنگ آنیلین پدید آورد. کشف او موجب دگرگونی در رنگ آمیزی پارچه شد.
انواع رنگ های پارچه
رنگ های پارچه ایی دو نوع هستند:
- رنگ پارچه برپایه آکریلیک
- رنگ پارچه بر پایه الکل
رنگ پارچه بر پایه آکریلیک
اکثر رنگ های پارچه ایی بر پایه آکریلیک میباشند و ممکن است از پیگمنت های معدنی ساخته شده باشد. در این محصول یک پلیمر آکریلیک برای اتصال وجود دارد که با رنگدانه های مختلف و آب ترکیب میشود و پارچه را رنگ میکند همچنین از چسب بیندر و دی ام 5 در این رنگ استفاده میشود. این نوع رنگ به دلیل نتیجه خوبی که بر روی پارچه دارد بیشترین کاربرد را دارد. مقاومت بالایی نسبت به رنگ پارچه ای بر پایه الکل دارد همچنین در برابر نور خورشید و فرسودگی نیز مقاوم است. بعد از بار ها استفاده و شستشو همچنان رنگ روی پارچه باقی میماند. رنگ پارچه بر پایه آکریلیک برای انجام نقاشی و کار بر روی لباس و پارچه بسیار مناسب است.
رنگ پارچه بر پایه الکل
این محصول میتواند روی پارچه های غیر متراکم ظاهر خوب و شفافی داشته باشد، اما بهتر است استفاده نشود زیرا به اندازه رنگ پارچه ایی بر پایه آکریلیک فراوانی ندارد. رنگ پارچه ای بر پایه الکل روی پارچه های تیره خود در نمی آید.
رنگ های پارچه ایی به شکل های مختلفی عرضه میشوند.
- رنگ پارچه ایی اسپری
- رنگ پارچه ایی مایع
- رنگ ابعادی یا پفکی
- نشانگرها
رنگ اسپری
رنگ اسپری پارچه ای بر پایه آب است. بو ندارد. استفاده سریع و ساده دارد و زود خشک میشود. به راحتی میتوان برای طرح روی لباس و پارچه با کمک شابلون استفاده کنید.
رنگ مایع
بیشترین استفاده از رنگ مایع برای رنگ آمیزی پارچه ها میباشد. در بطری بسته بندی میشود. به این رنگ ها مواد هایی برای شفاف بودن و غلظت اضافه میشود. برای رنگ آمیزی میتوانید از قلم مو یا مسواک استفاده کنید.
رنگ ابعادی یا پفکی
رنگ ابعادی به رنگ پفکی نیز معروف است. این رنگ برای برجسته کردن طرح روی پارچه و لباس استفاده میشود و با چسب دی ام 5 ترکیب میشود. 24 ساعت طول میکشد تا خشک شود. مانند دیگر رنگ ها بعد از خشک شدن باید پشت پارچه را اتو بزنید.
نشانگرها
این نشانگر ها مانند دیگر نشانگر ها میباشند با این تفاوت که این نشانگر ها روی پارچه استفاده میشوند. برای اجرای طرح دقیق روی پارچه به کار میرود.
ویژگی رنگ پارچه
برای بررسی نوع و کیفیت رنگ های پارچه ایی باید 3 مورد بررسی شود.
- تیره شدن رنگ
- غلظت رنگ
- گرمای لازم
نحوه استفاده از رنگ پارچه ایی
بعد از رنگ آمیزی بگذارید کامل خشک شود سپس بعد از آن برای ثبات و تحکیم رنگ بر روی پارچه، بهتر است پارچه را از پشت اتو بزنید.
دیدگاه کاربران
برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده است
ارسال دیدگاه
Related Posts